'CANDLE LIGHT IFTAR'

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Hari ini dalam sejarah! Candle light iftar.

Boleh pulak time time orang dah nak berbuka puasa, dia tiba-tiba buat tak ada elektrik. Kelam satu rumah. Tak sure jugak satu taman blackout ke apa, tak dan nak tinjau dah tadi sibuk dok bancuh sirap laici. Haha :'D

Okey! Mesej yang sebenarnya, nak ukur tingkat kesyukuran kita tu berada di mana? Aku terfikir, kalau orang yang kurang bernasib baik berbuka puasa macam mana lah agaknya... Aku tak ada elektrik sekejap pun, masih lagi terhidang makan minum sedap sedap untuk berbuka puasa. Itupun masih nak merungut dalam hati, gelap lah apa lah. Bersyukurlah kita selalunya tak berbuka puasa dalam kegelapan berbekalkan beberapa batang lilin je (kecuali kes blackout atau saja-saja candle light iftar). Ingat! Ada orang kat luar sana tu yang jaaauuhhh lebih susah dan daif berbanding kita kalau kita nak kata kita ni susah.

Sekurang-kurangnya, kita masih punya banyak berbanding orang lain yang tak punya apa-apa atau mungkin sedikit. Siapalah kita. Yang Allah bagi tu pun semuanya pinjaman semata. Bila-bila masa je Allah boleh tarik.

Muhasabah.
Ucap, "Alhamdulillah".
Seikhlasnya tanda syukur atas pemberian nikmat Allah. :)

Just my two cents!
Fairuz Aqilah.

LAST BUT NOT LEAST

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Alhamdulillah... Finally, I've made it till the end! It's the laassstttt class of a super duper hectic degree life. Pheww! Orang lain dah merdeka dulu dah. Kami je ada kelas lagi hari Jumaat sampai lewat petang. It's okay, dah habis pun... ;)

Now, counting days for final submission of fyp and final exams. I can't help it, but can I "FRI-YAY" now?! 

Just a quick update!
Fairuz Aqilah.
#aqilahasbachelorstudent

ROAD TO RAMADHAN VERSUS ROAD TO GRADUATION

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Alhamdulillah, beberapa hari saja lagi dah nak puasa. Dok countdown hari demi hari, tak sabaaqqq!!! :D

Dalam pada tak sudah-sudah diduga dalam pelajaran terutamanya fyp, makin dekat dengan penghujungnya makin membuak-buak rasa tak menyabar nak habiskan degree. Seriously, tak larat sangat dah. Tak harap banyak, cuma harap sangat dapat grad on time je ni. :'(

So, nampak tak significant tajuk dengan isi entry ni? Haha.. Sebenarnya, ralat sebab dah lama sangat tak update. Banyak benda nak share, tapi nak type tu faham-faham je lah. Haihhh =,="


June has always been an exciting month for me as it's the month of my birthday! :)
Plus, with lotsa upcoming events such as Ramadhan, viva, final examinations. Oh, soooo packed! I wish nothing but to end the hectic degree life with flying colours, insyaAllah amin... Doakan segalanya yang terbaik untuk Fairuz Aqilah, okey? Thank youuuu!

Muahciked,
Fairuz Aqilah.