KENAPA 'SUPERMAN'?

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


To be honest, saya rasa saya tahu ramai yang mempersoalkan kenapa saya memilih 'Superman'? Superman di IG, Superman di blog, Superman di sini, Superman di sana, Superman di situ, Superman di sinun. Hmhmhmm... You can tell that I am not a big fan of Superman pun if you know me well, indeed! But still, why 'Superman'?? Why??? Kenapa Superman dan kenapa bukan Batman, Spiderman, Antman, Ultraman atau Kluangman? Kenapa mesti Superman?

Good question!

KENAPA 'SUPERMAN'?

Sebab...

Tiada sebab yang kukuh mahupun spesifik untuk soalan tersebut! Yang pastinya, I am sooooo into Superman since wujudnya satu pernyataan #deep berbaur sarcastic yang direka sendiri iaitu,

"Tengah tunggu jodoh Allah jatuh dari langit. Mana tau barangkali Superman ke." 

Tak lama lepas tu, keluar pulak filem Suamiku Jatuh Dari Langit. What a coincidence! Dan semenjak kewujudan pernyataan yang satu itu juga, saya teramatlah teruja dengan apa saja yang ada depan mata related with Superman. I even bought a Superman's logo keychain, I started to save a lot of Superman's thingy pictures on my phone, I created more and more statements regarding me and my imaginary 'Superman' and blablabla... Kemaruk apa entahlah! :'D

I just loveeeeee Superman so much! And I just love the fact that I could possibly be Superman's soul mate one fine day! I mean, 'Superman'. Alright, I think I should make it crystal clear for you. The real 'Superman' here refers to my future boyfriend or future husband actually. I wanna call him Superman since pernyataan yang direka tu pun kan bab jodoh! HAHAHA (antara lawak atau tidak atau lawak yang tak berapa nak lawak tapi nak gelak) #apaakucubacakapni

I am single. Any guys out there yang suka and then terus jumpa Ayah saya menyampaikan hasrat hatinya, will be a Superman of mine! As simple as that. How sweet! InsyaAllah, amin! :')

Okay, excuse me. I nak tergelak lagi!

Yang kuat berangan,
Fairuz Aqilah.
(Superman's girlfriend-to-be)

11 comments:

  1. Haha..superman malaya pun boleh apa XD

    ReplyDelete
  2. OMG!
    it is well justified kak fairuz!!!!
    So sweet.

    Bila la superman nak singgah.
    eh.

    ReplyDelete
  3. hahahaha.
    tak tau nak cakap apa xD

    ReplyDelete
  4. Qila! Hahaha.. Well, kak Fairuz memang sweet syg! :-*

    ReplyDelete
  5. Aqu Lalangit hehehehehehe takyah lah cakap pape. Merapu je ni. Hahaha :'D

    ReplyDelete
  6. kau ni kuat berangan...byk tgk drama melayu neyh.hahaha

    ReplyDelete
  7. Hi Superman's girlfriend-to-be! I'm Ironman's girlfriend-to-be hahahahaha

    ReplyDelete
  8. superman eh.. Lissa suka keluang man. tapi dah tak wujud dah. legend betul keluang man.. hahaha T_T

    ReplyDelete
  9. oh ini asbab nya..ok fhm dh knp superman ..gf to be

    ReplyDelete
  10. pehh, sempat promot lagi. hihi, btw, im supergirl . hehe

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥