BRACES | EIGHT MONTHS

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Semalam which is Sabtu was my eight months' braces appointment.
Doctor cuma gantikan power chain and wire besar untuk gigi bawah. Saya pilih satu warna aje kali ni. Turqoise untuk power chain sebab power chain memang satu colour je. O rings warna pink untuk gigi bawah. Doc cakap, "Gigi semua bersih, very good!" Hehe.. Gunalah Colgate Optic White! Ececeh, tetibe. :D

Eh, sakit tauuu.... Sebaris gigi bawah ni sakit. Tapi alhamdulillah, dalam masa lapan bulan pun semua gigi dah rata cantik cuma masih lagi ada jarang-jarang. Boleh pulak semalam masa dah duduk atas kerusi, nampak mould gigi. Terus cakap, "Ya Allah, teruknya gigi saya dulu!" The doc replied apa tau? "Haa.. Teruk. Jangan lupa daratan pulak!" Hehe.. Seriously, berterabur dan bersimpang-siur. Haisy =.="



Turqoise and pink!
Hwee!
Okey, tu je.
Nak sambung buat assignment and packing balik kampung ni. Esok kerja! :)

Toodles! ♥

A PICTURE SPEAKS A THOUSAND WORDS

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

A picture speaks a thousand words.
(It's not Wednesday, so this is not a Wordless Wednesday's entry)
Hehehehehe... Giggles! :D

I'm busy with my practical training or what I call as 'work' recently. And I'm not too sure if I'm busy doing my practical training assignment. But then, still doing it now of course. And online as well as you can see. Well.... Supposed to focus, but suddenly lose focus. What to do kann! Ehh??  Hahah!

Since I don't have much time to spend most of it updating my lil' baby bloggie, so I let the pictures tell you of what I feel right now. :) ♥





Tanpa sedar,
aku yang tak berapa bersabar ni rupa-rupanya sangat sangat sangat penyabar sebenarnya.
Sabar yang sangat sabar sampai broke the limit already. Acane?

Dan
aku tak sangka aku sebegini kuat walaupun kadang hanya di luaran.
Tapi aku anggap aku tetap kuat sebab tak rasa apa-apa dan tak menangis.
Untuk kali ini... :)

Well done, Fairuz Aqilah!
Well done!

I do believe in Allah and will keep on put my trust in Allah no matter what. It's a promise, insyaAllah, I will. I hope better things are coming on my way. InsyaAllah. InsyaAllah...

Oh, Allah! Strengthened me! ♥
Fairuz Aqilah kuat! :')

MY FIRST EXPERIENCE OF ONLINE SHOPPING!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

It's my very first time to have online shopping experience.
Like, seriously??
Yeah, that's true! Very true indeed!

Ya Allah, rasa hilang terus letih baru balik kerja petang tadi. Bila masuk je dalam bilik and letak handbag, ternampak parcel nile by GDEX carrier service atas katil dah sampai. My goodness! Cepatnya! Suka suka suka!!! :D


Serious rasa hilang terus segala letih dengan stress bila nampak parcel ni. Padahal, baru je buat payment semalam. Itupun after lunch. Then, pagi tadi sebelum pergi kerja dah pesan siap-siap kat Opah kalau-kalau ada van orang hantar barang macam pos laju tu tolong sign-kan. Hehe.. Tup tup hari ini juga dapat parcel tu. Bahagianya hidup! ♥

Dengan tak menyabar, tak sempat buka tudung, dengan rakus dan jayanya membuka parcel nile dulu. Hahaha...

Well, what did I bought anyway?
Two blouses, a dress belt or girdle, a necklace and a ribbon hair pin.
Those two blouses I bought tak payah lah tunjuk sangat, nanti sama pulak. Ehh?? Hehehe :)


Kenapa nile.com.my?
Sebab... Semmuaa barang kat nile ni murah! Murah sangat sangat sangat! Murah yang sampai tahap tak logik! Seriously speaking. Itulah sebabnya tangan ni tak tahan nak click add to cart apa yang suka. As long as ada budget. Bolehlah shopping dengan riang ria girang gembira. Ha, gitu! :)

Jadi, moh beramai-ramai serbu nile.com.my for a great online shopping experience!
Serious murah and puas hati. I'm quite satisfied since this is my very first time shopping online kan. Quality barang pun not bad. Setara dengan harganya yang sangat berpatutan.

Jangan lupa tau online shopping at nile.com.my! Have an awesome online shopping experience, guys!

p/s: my advice is please make sure you guys calculate harga apa yang dibeli sekali dengan postage fees cukup-cukup tau so that tak rasa rugi atau ralat sangat since dia tak pulangkan balance of payment yang beberapa sen tu (only applicable for cash deposit or bank in).

Enjoy!
Good night, assalamualaikum :)

SEOUL GARDEN KINTA CITY IPOH

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Ini cerita lama.
Pergi makan kat Seoul Garden dengan Kak Mai, Kak Hana and Kak Shai lepas waktu kerja.
'Cuz it takes time to makan banyak-banyak kenyang-kenyang so that rasa berbaloi-baloi bayar untuk makan apa saja kat situ kannn... Kenalah pergi lepas office hour. Hehe ;)

Since cerita pun dah lapuk, just enjoy reading entry bergambar ni erh!

Kak Hana

Kak Shai, Kak Mai and me

As you can see, masa kami pergi tu memang tak ramai orang pun. So, seronok sangat makan sambil tangkap-tangkap gambar. The best part is syok je ulang-alik ambil apa nak makan. Jangan malu, jangan segan. Kalau malu, lapar nanti. Hehe..

There's variety of marinated beef, lamb, chicken, seafood, etc etc.

Actually, there's a lot more you can choose! Seriously, baaaanyakk sangat sangat sangat pilihan untuk steamboat dan grill. Teruja sangat nak makan tau! Ayam dia sedap. I can't remember specifically, but for sure it's BBQ and black pepper yang sedap for the ayam. Highly reccommended! Soooo good... Hahaha :p

Candid

See? Masing-masing dah tak sabar nak makan. When the soup is boiling, pakat dok agih segala isi tu untuk sama-sama makan. Yumm! By the way, we chose tom yam for the soup. Baru best!

I realized that this kind of food fits me best! I ate a lot, like seriously!!!

Sebelum balik, haruslah nak tangkap gambar dekat main entrance yang ada tulis "Seoul Garden" tu dulu kan. Thanks to all kakaksss for that lovely yummy day!



I'm happy and I'm satisfied.
From the food, beverages and the desserts!
The price is okay. But it's better for those who have student card, bring yours for students' rate. Much worth it I guess. Last time pergi pun tunjuk student card. Dapatlah murah sikit even tak murah banyak pun.
Lastly, thumbs up for the staffs yang mesra alam as well as rajin juga to keep the environment clean.

p/s: my advice is make sure your stomach ada banyak empty spaces and tengah betul-betul rasa lapar kalau nak makan kat tempat macam ni so that you really enjoy the food and it's totally worth it.

Toodles! :)
xoxo

With love and care,