29 NOVEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Durian Crepe.
I wonder why lately ramai sangat orang sibuk cakap pasal benda ni.
Kenapa?? Sedap sangat ke pun? Musykil aku.
I mean like SANGAT musykil sampai sanggup google up about the "Durian Crepe", and creating this entry right now! =.="



What is "Durian Crepe"?
Jom ketahui dengan lebih lanjut apa kebendanya durian crepe ni. Klik SINI.

Kesimpulannya, durian crepe ni is actually a kind of pancake with durian fillings inside. Lah? Ghupenyee... HAHA ♥
It sounds very nice huh! :D
Okay, now I really very seriously craving for this durian-thingy. Oh my!

Cheerio! :)

CONTEST CUTE PICTURE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

I bet this is the last contest I join before going back to campus this weekend! HAHA ♥

♦ Click the banner for more information about the contest ♦



This is the "cute" picture of mine chosen for the contest. :)
Sweet Little Teddy ♥



Tagging two bloggers
 εїз


Wish me all the best! InsyaAllah :)
Cheerio! ♥

CUTE FLOWERY CURSOR EFFECT

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

This is my very first tutorial. It's upon request, actually.
So, this tutorial is dedicated to Fairuz Fauzey ♥
Maaf sebab buat tutorial ni lambat sikit tau! :)

I really hope that this tutorial will help you. I try hard to make this tutorial succeeds anyways, since this is the first time I make a tutorial. I let it be in the simplest and easiest way for you to follow, okay? :)


 What is "Cute Flowery Cursor Effect"?

♦ Click picture to enlarge ♦

Klik gambar untuk tengok dengan lebih jelas macam mana yang dikatakan "Cute Flowery Cursor Effect" tu. Nampak tak? I am very sorry if it's just doesn't clear enough for you to see..
It's okay. Awak boleh try apply pada blog sendiri nanti. Very cute! :)


 How to get the "Cute Flowery Cursor Effect"?

  1. Click this LINK.
  2. Right click and click on "Translate to English". Unless you understand Japanese very well :)
  3. Choose and select any one of 'em which you love the most. There're variety and cute, it's very hard to choose am I right? ♥
  4. Copy the url.
  5. ♦ Click picture to enlarge as a guide for Step 4 ♦

  6. Paste it in the HTML/JavaScript on your blog.
  7. Done!

 How to hide the cursor switch button?


Bila kita klik pada kotak warna kelabu tu, baru keluar cursor switch button.


Cursor switch button ni boleh on off. Misalnya, ada yang rimas dengan cute flowery cursor effect tu boleh switch off effect tersebut. So, there's an option for people yang berkunjung ke blog kita.

Okay, let's proceed.
Tujuan hide button is so that tak ada lah nampak buruk sangat kalau tak hide switch cursor button warna orange tu kan? :)

Copy and paste the codes below in the HTML/JavaScript on your blog.
<div id="spoiler" style="display:none">
URL CUTE FLOWERY CURSOR EFFECT</div>
<button title="Click to show/hide content" type="button" onclick="if(document.getElementById('spoiler') .style.display=='none') {document.getElementById('spoiler') .style.display=''}else{document.getElementById('spoiler') .style.display='none'}">Click to switch off/on the flowery cursor</button>

Blue : Paste your cute flowery cursor effect url.
Green : Ayat pada kotak warna kelabu. Boleh ditukar dengan ayat sendiri. If not, just ignore 'em.


Dah siap! :)
Alhamdulillah.. Lega rasanya. Dapat juga post benda ni sebelum masuk uni balik. Bila dah sibuk nanti, entah bila pula nak buat tutorial segala kan. Hehe ♥

Oh, ya!
Kalau ada apa-apa pertanyaan, pendapat atau kemusykilan, please leave a comment okay? :)
It's very kind of you ♥

Cheerio!

27 NOVEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Minggu terakhir semester break.
Menghabiskan sisa-sisa cuti, and counting day by day till the semester break ends. Haihhh... :(


Sangat malas untuk berkemas semua barang yang perlu dibawa untuk tempuh semester baru.
Pagi tadi pun dah dapat tau nombor bilik and roomates. New roomates for next semester with a part six senior and an Office Management student. New room. Plus, new environment 'cuz it's located at the first floor! HAHA ♥

Dah lama sangat teringin nak rasa duduk aras atas, tiga semester berturut-turut duduk bilik aras bawah and room for four. Semester depan room for three, which is smaller than usual lah.
Kipas, I bet it will be fan yang kecil saja tu. Not the normal fan, but teeny tiny abnormal fan. No more cupboard satu pintu berlaci yang muat untuk letak banyak baju and segala beg and anything else selagi muat boleh sumbat, but I bet it's just a very small locker.
Oh, my!

Macam mana lah agaknya kan? Pandai pandai lah nak hidup..
Can't imagine. Hopefully, everything's fine. And taklah sepertimana yang dibayangkan ni.
InsyaAllah, amin... :')

To my new roomates to be, please be nice! :)

Cheerio! ♥

25 NOVEMBER 2012


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Yesterday's kenduri punya gambar.
I just love my jubah fesyen! It's sooooo nicee. Lovely ♥
Oh! And I tried double layered my syria to suit my outfit. Tak ada lah merah aje from top to toe kan. Okey juga, it looks pretty sweet. And maybe I can do the same style next time. Hehe..

A form two cousin of mine! ♥
Shasha ♥

♦ Syazmin and Cu Atun ♦

Harini pun ada kenduri, tapi malas snap. Hehe :D
Seronok sangat harini, sebab dah lama tak balik kampung sebelah mama. Arwah atok dah lama meninggal, opah pun duduk dengan kami. So, macam tak best dah kalau balik kampung tu pun. So sad... :'(

Apa yang best sangat harini? Cuz' I enjoy eating fruits. I mean fresh fruits like rambutans and mangoesteen. Petik rambutan, terus makan. Kait buah manggis, peel it and taste the sweetness and sourness of it. And it feels like heaven gila wa cakap lu! HAHA ♥
Alhamdulillah, pokok pokok buah semua menjadi lah kali ni. Banyak juga lah dapat buah manggis. My all time favourite! Rambutan pun bawak balik sampai penuh boot kereta. Best! Tak sia-sia kena redah semak sikit, kena gigit nyamuk yang Subhanallah banyak sungguh, dan tak ketinggalan kerengga nak jugekk ambil kesempatan.
Durian! Sedapnya... Cuma durian tak dapat merasa. Tak luruh lagi. Berbuah lebat jugak lah atas pokok. Terliur je tengok. Kalau ada rezeki, dapatlah makan nanti :)

Mata dah mengantuk ni.
Selamat malam, Malaysia!
Assalamualaikum :)

Cheerio! ♥

WORDLESS WEDNESDAY #2

 Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)












Cheerio! ♥

YA ALLAH

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum..

I just wanna share this. Let's pray for the sake of Muslims.
May Allah listen to our prayers, InsyaAllah!


Wassalam ♥

16 NOVEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Fairuz Aqilah Binti Badrul Hisham.
Anggaplah semua ni berlaku sebab nak bagi ruang dan waktu untuk masing-masing muhasabah diri.
Jodoh tu rahsia Allah. Rahsia Allah tu selalunya indah, dan tidak pula sesekali memudaratkan hamba-hambaNya.
Semoga segala yang terjadi ni terkandung suatu hikmahNya yang amat mulia. Redha lah walau apa pun. Sabar, tabah, kuatkan diri. Fairuz Aqilah mampu! Kerana Allah menguji hambaNya dengan ujian yang mereka mampu pikul dan harungi semua.

Ya Allah, permudahkanlah segalanya bagi Fairuz Aqilah.. Amin... :')


Cheerio! ♥

INSPIRATION

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Selamat malam!
Salam Maal Hijrah ♥

Pertemuan tak sengaja dan tanpa diduga.
Satu video yang amat amat amat menarik dari youtube channel TheMissdena. Aku rasa bahagia yang lain sangat bila tengok video ni tadi. Tersenyum sendiri. Tak sedar air mata mengalir. Terharu and bahagia sangat. Seolah-olah video ni dah jadi ubat bagi kesedihan aku dalam beberapa hari kebelakangan. Hati terubat sikit la. Sikit. :')


Pengalaman yang dikongsikan sangat berharga dan amat bermakna. Terima kasih! :)
I hope y'all will enjoy watching this video too, as much as I do.. ♥

Cheerio! :)

14 NOVEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Sekejap saja rasanya, dah hampir separuh jalan dah kita di bulan November ni. Esok dah awal Muharam.
Tak lama lagi, aku pun bakal mulakan semester baru. Awal bulan Disember nanti. Haihhh... :'(
Sekejapnya cuti! Tak puas lagi beronok-ronok cuti cuti sakan :D
Dan yang penting, aku tak chubby chubby pun lagi. Sampai bila nak harap badan kecil and skinny macam ni pun tak tahu lah... Hehe..

Jumaat nanti, I will go to somewhere which is very far away from here. And I really hope to heal the wounds in my heart a little bit, since I will be able to make room for my mind for a while. Sedih... :')
Sabar, Fairuz Aqilah. Be strong!
Love yourself and live your life. Be strong! Even it is hard for you.


Cheerio! ♥

GIVEAWAY MORE THAN 20 PRIZES TO BE WON!!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Lately, dah makin rajin sangat sangat sangat pula aku ni nak join giveaway and contest kan! HAHA ♥
Apa salahnya. Hadiah pun best best semuanya. Rugi tak join.
Harap-harap boleh menang. InsyaAllah, amin amin amin... :D

♦ Click banner for more information about the giveaway ♦

Let's join together and have a chance to win more than 20 awesome prizes!
Tarikh tutup ialah pada 2 Disember 2012.

Cheerio! :)

CONTEST : SAYA SAYANG KAMOO SAHABAT

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Seronok blogwalking, I found an awesome AWESOME contest. ♥
So, I decided to join and hope that I can win! InsyaAllah, amin..
Because there're a lot of boom k'babomb prizes to win! Hehe..
Jom join ramai ramai sebab tarikh tutup contest ni akan tamat pada 15 November 2012 nanti. Cepat!

Actually, I fell in love from the first sight with the banner atau header blog ni. Sweet sangat! Isn't it? :)

♦ Click the banner for more information about the contest ♦




Mereka teman baikku
Teman mengisi kekosongan jiwa
Teman suka, teman duka
Sayu hati tatkala mengenang kembali memori lama
Di ketika kita masih di bangku sekolah
Hilai tawa, gurau senda, air mata
Segalanya menjadi adat sepanjang persahabatan kita
Kita saling melengkapi antara satu sama lain
Aku takkan mahu kehilangan teman sebaik mereka
Moga ikatan ukhuwah yang dibina
Kekal hingga ke akhirnya, InsyaAllah!
Terima kasih kalian...
Maryam, Aimi, Mirrah, Naimah, Liyana dan Kautsar
kerana sudi berkongsi susah senang bersama selamanya ♥

Kami tujuh orang dalam group "Butterfly" yang kami tubuhkan sejak di bangku sekolah lagi. Form three.
Alhamdulillah, ukhuwah yang terjalin masih utuh dan tak terbatas dek kejauhan lantaran masing-masing membawa haluan ke menara gading.

Tag :-

♦ Harap maklum ♦
Dua gambar yang tak tahu mana satu nak letak, sebab both are my moosstt favourite! ♥
Dan seperkara lagi, dalam gambar ni cuma ada kami berempat dan seorang lagi yang tolong jadi photographer. Lima lah jadinya. Dua orang lagi tak dapat join our "Girls' Day Out" masa tu atas kekangan tertentu.
Harap pihak juri yang menilai tak kisah :)

Cheerio! :)