TUESDAY , 26-JUNE-2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)


Hwee! Tiba-tiba mood rajin nak update baby menerjah pulak. Even I've nothing much to say ponggg.. HAHA
Pagi kelas start pukul sembilan, as usual lah. Petang actually ada kelas jugak, but digantikan dengan Forum Kerjaya Hartanah for all Estate Management students lah. Attendance compulsory. Remember, jaga attendance. Jangan menyumbang kepada pelaburan "ZZ", yakni bar from taking the final exam.

Talking bout the Forum Kerjaya. Still tak nampak lagi jalan ataupun hala tuju masa depan. Any suggestion? Registered estate agent, so far belajar tiga minggu dah quite interesting jugak. Sebab it's kinda like "ka-ching ka-ching" gitu kan. Nampak duittt berkepul-kepul $$$. Valuer memang the most major profession in Estate Management lah. But I hate valuation, since I hate calculation and numbers kannn.. HAHA Straight forward aku. Hmm.. Entah lah. Aku pun tak tahu kenapa aku pilih course ni dulu. =.="

Cheerio! :)

LONELY.


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Rindu baby bloggie kite!! Gedik.
Weekend ni aku sorang je kat bilik. Semalam balik rumah sekejap. Malam ajak kawan teman tidur. Takut aku tidur sorang! Creepy... :O
The main point tak nak balik rumah lama lama sebab nanti malas balik hostel. HAHA Plus, ada discussion for the first presentation of this semester. Lecturer tu "berhantu" aura dia, wa cakap lu. Takut habis semua orang tau! Gerun.

Koku dah start Khamis petang lepas. Tak syok sebab group semester sebelum sebelum ni dah bubar. Terpaksa berhijrah masuk group lain with jurulatih lain pulak. A little bit boring. But luckily, ini semester last koku. Dah part four nanti heaven lah tak payah nak fikirkan koku lagi. Just focus on studies. Oh yeahh.. :D

Aku dah tak tahu nak update apa lagi ni. See y'all again in the next entry!
Cheerio! :)

IT'S A LONG WEEK


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)


Sedar tak sedar dah seminggu dah aku kat UiTM. Hee.. :D
It's a long week lah, rasanya. Sebab well, it's the first week kan. Belum rasa lagi "ummphh" dia. HAHA Dah start belajar lah, instead of ice breaking activity je kan. So far, dah start belajar Real Estate Agency Practice I and one more Investment Methods of Valuation. Both are core subjects which carry 4.00 credit hours. Berat tuh! Okey lah setakat ni. Lecturers pun okey. Hopefully till the end lah okey-nya tuh kan. Most important! Jadual SANGAT awesome! Huhu.. Time table best sangat, tak packed mana sangat lah. Cuma hari Rabu dengan Khamis je macam kelam kabut ke sana ke mari ke hulu ke hilir sikit. Heh. =.="
But overall, okey lah. Not bad. Senyum lebar-lebar ♥

Semalam tengah hari dah balik rumah dah sekejap sampai petang. Ingat tak mau balik, sebab fikir semester ni nak belajar lebih gigih kan. So, kalau balik probability untuk study tuh berkurang. Better if tak balik lah. But mama message pagi Jumaat tu suruh balik sekejap. Mummy kite rindu kite letteww. HAHA Gila kau tak rindu! Dua bulan lebih cuti duduk rumah je, dah masuk belajar balik confirm rindu lah kan. Even baru seminggu. Kalau orang yang jauh jauh tu lagi lah kan? Hmm..


Harini pulak pagi petang keluar hang out dengan kawan kawan baik sekelas. Kira gang kat sini lah. Butterfly gang is butterfly gang. Campus besties are campus besties lah. Hohoho. Then, aku kat sini buat business. What kind of business? Kecil-kecilan je. HAHA Jual buku-buku yang dah tak pakai. Second-hand books lah. Siap buat advertisement lagi. My first customer dari blok sebelah, junior part one. Shiba, a "Kelantanese" taking Sains Geomatik. Dapatlah duit sikit, alhamdulillah rezeki. Lepas tu insyaAllah, berkatilah Ya Allah sebab share bahan ilmiah dengan junior junior yang beli buku tu. Semoga Allah rahmati juga perjalanan aku dalam studies kat sini, amin.. :')
Next week pun dah deal dengan Fara, junior Estate Management part one. Okey, ada budak baru message pulak ni ha tanya buku yang sama dijual siang tadi. Sorry dik... Not available dah.


Rindu lah kat baby bloggie kite ni.... :')
Gila panjang betul update! Seriously rindu betul lah neh. Huhu..
Dah dah. Sudah! HAHA Sampai jumpa lagi lain kali.

Cheerio! :) ♥

CHEERIO!


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Last update sebelum balik kampus. Alhamdulillah, dah siap kemas barang. Lepas zohor nanti kot balik. Esok start kuliah dah ke... Huhuk :'(
Belajar Fairuz Aqilah, jangan malas malas. Ini pengorbanan namanya.
I will miss my baby bloggie.... Tolong tengok-tengokkan okey? :)
Newbies freebies tunggu ada masa lapang. InsyaAllah..
Okey lah, tak tau nak cakap apa lagi. Got to go.

Cheerio! :)
♥ Love from me.

HAPPY BIRTHDAY TO ME


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Today : Thursday - 7th June 2012.
It's my nineteenth birthday! Nearly twenty dah anak dara neh.... Huhu..
Thanks to semua yang baik hati for all sweet happy birthday wishes via facebook and through the phone. Semoga doa-doa kalian dimakbulkan Allah swt. Amin amin amin ya rabbal a'lamin... :')
Hopefully, di usia sembilan belas tahun ni aku akan jadi seseorang yang lebih matang dalam menjalani liku-liku kehidupan. Panjangkan umur ku, sihatkan tubuh badan ku, jadikanlah aku seorang hambaMu yang solehah, permudahkanlah segala urusan hidup ku terutamanya dalam pelajaran ku. Amin ya Allah...

♥ nak cheese cake, nak album baru Yuna!
HAPPY BIRTHDAY to me! ☺

Cheerio! :)

TOWARDS THE END OF MY SEMESTER BREAK

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum. Hello :)


Sekarang dah minggu last cuti semester. Lama cuti kali ni, dua bulan lebih. Nombor bilik and roomates pun dah tahu dah. Tak nak balik.... Haihh... :(
Sepanjang cuti dua bulan lebih ni macam-macam dah dapat buat. Online of course, berjam-jam online je kerjanya. Dapat blogging and facebook-ing selalu. Huhu.. Then, tengok tv puas-puas. Makan tidur sampai dah hampir achieve mission masa cuti, nak naikkan berat badan. Masak masak. Buat kek batik, makaroni goreng, pizza. Wah! Heaven gila semester break kali ni.

| mine

| mine

Nyum nyum yummie! :D
I cooked all these, trust me. Hehe..
Okey, ada jugak benda yang tak dapat buat jugak masa cuti ni. Belajar menjahit, jahit manik. Takpe lah, lain kali. InsyaAllah, ada masa nanti boleh lah belajar.
Hopefully, semester tiga yang bakal aku tempuh within a few days lagi akan jadi lebih baik. Tak mau pointer rendah dah... Semester three, please be nice. Pray for me! :')

Cheerio! :)

GIFT

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Semakin banyak freebies yang aku kasi. Bukan apa, masa makin suntuk. Semester break aku lagi seminggu je tinggal. So, baki masa yang ada ni bolehlah buat freebies banyak-banyak kasi. Nanti dah start kuliah, hari-hari sibuk. Susah pulak nak online and update blog. Plus, line kat sana totally semput. HAHA
Next week dah kena start kemas barang-barang nak bawak balik semula ke kolej. As usual. Last minute person. Laahaii... Rumah I kan dekat je. Untunglaaahh.... HAHA♥ Alhamdulillah.. :')
Okey lah, got to go. Sakit perut and asyik bersin bersin je. Dan lapar. Sigh =.="

Cheerio!

FIRST OF JUNE TWO THOUSAND TWELVE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


It's June 1st today. Dah setengah tahun dah perjalanan tahun 2012. Pejam celik pejam celik. Sekejap je. I've mix feelings right now. Excited, nervous.. Excited of course, sebab my nineteenth birthday is on seventh of June! Which is next week. Happy birthday to me :)
Nervous sebab dah nak mula semester baru. Semester ketiga di tahun kedua pengajian Diploma Pengurusan Hartanah. For sure there will be so much more tough moments to be going through. Seriously, takut. Banyak gila subjek yang tough, with higher credit hours. Pointer rendah semester dua yang subhanallah, mengecewakan. Really need to be improved. Tak main-main. Hopefully I can do well for the third semester. Oh my, God bless me!

Cheerio! :)